22.02.2009

Var det noen som nevnte valgkamp?

I sin tale til landsstyret i FrP på lørdag, beviste Siv Jensen enda en gang at FrP ikke har noen som helst slags motforestillinger mot å bruke skitne triks i valgkampen, heller ikke åpenlys og dårlig innpakket rasisme. Siv Jensen uttalte at dersom FrP får fornye Norge, "er det norsk lov og styresett som skal gjelde. Vi vil ikke tillate særkrav for noen enkeltgrupper". For å bygge opp sine holdninger, viste hun til Malmö i Sverige, hvor det angivelig er slik at "enkelte bydeler" ikke lenger følger svenske lover, men heller har blitt overtatt av radikale islamister som fører sharia-lover og det som værre er.

"Det er hverdagen i deler av Sverige, mine damer og herrer. Og det er ikke (...) at vi prøver å skape skremselspropaganda om virkeligheten. Dette er sannheten. Dette er hverdagen. Dette er virkeligheten", sier Jensen.

Colin Powell gjentok ord som sannhet og virkelighet omtrent like mange ganger da han i FNs generalforsamling skulle vise frem bevisene for eksistensen av Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen.

Og, overraskende nok, viste det seg at Siv Jensen faktisk ikke snakket sant (akkurat som Powell). Politimesteren i Malmö avviser Siv Jensens påstander blankt til dagbladet i dag. "Hvis Norske politikere skal bruke oss, må de gi et korrekt bilde. Det som refereres her, stemmer ikke." sier han. Sempert innrømmer at det finnes opplysninger om sharia-lovene, men at det er snakk om svært små grupper, og slett ikke flere bydeler, som Jensen så greit insinuerte. Siv Jensen svarer med noe sånt som at politimesteren ikke har like mye oversikt som de raportene hun har lest. Og man kan jo alltids velge å stole på en norsk politiker med sterke ønsker om å finne legitimasjon for hennes rasistiske påstander, eller så kan man velge å tro på en svensk fagperson som bor og jobber i Malmö. Vanskelig....

Det er ikke sånn at jeg synes det er greit at man ser økende tendenser til ghettofisering i Europa, og jeg tar all mulig avstand fra Islamisme og det den står for, men løsningen på segregasjonen i samfunnet vårt er ikke at Norges nest største parti kommer med uttalelser som bygger opp under fordommer og skaper større skiller mellom "oss" og "dem". Et flerkulturelt samfunn betyr ikke at alle som kommer til Norge skal oppføre seg akkurat som nordmenn, som Siv Jensen tydeligvis tror. Et flerkulturelt samfunn betyr at vi tillater noen særkrav til hverandre, og lærer oss å leve med resten.

Så kan man si at de landene som har blitt de mest flerkulturelle har opplevd at ekstremistiske miljøer har fått grobunn i noen deler av samunnet. Men de samme landene har i løpet av de siste 20 årene også hatt høyre-populistiske og til tider ganske diskriminerende regjeringer, som kanskje vel så mye har bidratt til denne radikaliseringen som til å dempe den.

Vi kan vel begynne med å ikke gjøre den feilen?

14 kommentarer:

BareMeg sa...

det største problemet i Norge er nok ikke for mye sosialisme, men at sosialismen har blitt kommunisme. Norge har en regjerrig som er blottet for integritet, nå er det mye mulig at andre alternativer ikke hadde gjort det veldig mye bedre. men en tid som er helt klart er at vi trenger en ny regjerrig, som er handlekraftig og repesenterer befolkningen. da er det ikke venstre siden man kan se på dessverre, nå er det høyre siden sin tur om de greier å samarbeide..

Johannes sa...

Jeg tror desverre du ikke kan ta befolkningen til inntekt for dine egne, personlige meninger. For tiden viser det seg at folket faktisk ser ut til å like regjeringen, og alle meningsmålinger som spør om politikk heller enn parti, viser at folk vil ha mer solidaritet og venstrepolitikk, ikke mindre.

Jeg kommer nok til å skrive et innlegg om et slikt tema senere, men det får vente.

Priya Prasath sa...

Herlig skrevet som vanlig!
Jeg er utrolig enig med deg om at Siv Jensen er en liten tøsete tulling med altfor mye makt, og veldig uenig med deg Hatlem om at sosialismen i Norge har blitt til kommunisme.
Norge er slettes ikke kommunistisk, og vil nok neppe bli det med det første heller. Det folk trenger er mer solidaritet og trygghet for alle i Norge, ikke mer personlig vinning for noen få.

Anonym sa...

Dick Cheney?
Mener du kanskje Colin Powell?

Johannes sa...

Jepp. Det er fiksa :)

Live Lovelace sa...

Bra skrevet, Johannes! Nei, Norge er definitivt ikke kommunistisk. Tviler på at Hatlem noen gang har sett et såkalt "kommunistisk" styresett utifra de refleksjoner som gjøres over her.

Ja, Johannes, helt fullstendig enig i det du sier om Siv Jensen. Fy faen. Og det monsteret kaller seg kvinne. Jeg skjemmes på vegne av mine kjønnsfeller...

Olve Hagen Wold sa...

Vet du noe om Malmö? Har du lest noe om tilstanden der?

http://www.kvp.se/nyheter/1.1504467/stor-insats-i-natt-i-rosengard
http://unknownrebel.vgb.no/2009/03/20/alt-er-vel-i-rosengard/
http://no.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rd_(Malm%C3%B6)
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article929662.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article408961/Okad-radikalisering-i-Rosengard.html
http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage.aspx?id=85562

Johannes sa...

Det er morsomt at du slenger deg på, Olve :)

Jeg er fullt klar over at Rosengård er en lastet bydel, og at konsentrasjonen av folk med innvandrerbakgrunn på ett sted kan ha noe med saken å gjøre, men poenget her ligger i at Siv jensen snakker om Rosengård som en shariabydel, og mener at svenske lover ikke gjelder der, osv.

Siv Jensen mener altså at innvandrere og islamister er det samme, og at kriminalitet og sharialover er det samme, hvis man skal tolke henne på en nogenlunde logsk og rett fram måte.

Olve Hagen Wold sa...

Nei, alle innvandrere er ikke islamister, men mange er det, og det skal man ikke kymse av.

Johannes sa...

Nei, Olve, det er ikke sant at mange innvandrere er islamister. Mange innvandrere er muslimer, men muslimer flest er ikke islamister. Det er en klar forskjell.

Olve Hagen Wold sa...

Hvis du ser på Islam som helhet, vil du se at radikal Islam er dominerende, men det er ikke mitt poeng. Jeg har sagt at et uspesifisert antall innvandrere er islamister, jeg har ikke snakket om noe flertall. Benekter du at radikal Islam eksisterer, også i Norge?

Johannes sa...

Jeg benekter ikke at det finnes islamister i Norge, Olve, men Siv Jensen driver med skremselspropaganda!

PST, som nødvendigvis må regnes som de best kvalifiserte på feltet har sagt gang på gang at vi i Norge ikke behøver å bekymre oss for spredning av radikal islam, fordi miljøene der dette forekommer er så små. Er det ikke litt underlig at så snart FrP mister fokus og støtte, fordi deres økonomiske politikk suger, så må de dra inn innvandringsspørsmålet? Det er populistisk, og vanvittig flaut å se at det gir gevinst.

Heldigvis ser det ut som de for det meste tar velgere fra Høyre, og mindre makt til Erna er jo en liten trøst :p

Anonym sa...

"Så kan man si at de landene som har blitt de mest flerkulturelle har opplevd at ekstremistiske miljøer har fått grobunn i noen deler av samunnet. Men de samme landene har i løpet av de siste 20 årene også hatt høyre-populistiske og til tider ganske diskriminerende regjeringer, som kanskje vel så mye har bidratt til denne radikaliseringen som til å dempe den."

Største sludder jeg har hørt på lenge. Jeg vil gjerne på bakgrunn av det få forklart av dem hvorfor muslimer i UK er så mye mer radikalisert enn de i USA.

Radikaliseringen av den muslimske verden har ingenting med verken Bush, Blair eller Guantanamo Bay å gjøre. Det er noe de har fått til helt fint selv.

Anbefaler deg å lese deg litt opp på hva radikal islam er og hvor det kommer fra i stedet for å fare med løse påstander.

http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_brotherhood#Organisation

Når det kommer til radikal islam i Norge så vil jeg gjerne vise til PST sine uttalelser i 2005

"Det var overfor nyhetsbyrået Reuters at Jørn Holme detonerte sin overvåkingsbombe i går. I tillegg til å si at det kun er snakk om tid før terrorister slår til i Skandinavia sa Holme at PST i den senere tid har sett en økning i rekrutteringen og radikaliseringen av militante islamister."

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article265750.ece

Det eneste partiet i Norge som driver skremselspropaganda er AP som forsøker å fremstille det som om himmelen faller ned i hodene våre dersom vi får en ny borgerlig regjering.

Kjetil Rjuichi Ohta Gjønnes sa...

Morn frydonomics

Jørn Holme har også sagt at dersom muslimske kvinner i PST ønsker å bruke hijab så er det flott.

Når det gjelder ekstremisme så er det slik at ingen religion er blottet for det. Det kristne vesten har flere ganger gått denne stien, korstogene, den spanske inkvisisjonen, jeg kan nevne i fleng, men poenget er at islam er som en hvilken som helst annen religion.

Det at vi i vesten har en del av skylda for den bølgen av ekstremisme som nå topper seg er kort og greit fakta. At USA siden 1990 jevnlig bombet Irak og stadig vekk traff sivile, at de landene USA har bombet de siste tiårene i hovedsak har vært muslimske. At det man etter 11. september begynte å holde mistenkte i militære fengsler uten dom, mennesker man gjerne kidnappet fra andre land, gjør ikke akkurat situasjonen lysere.

Se for deg følgende: Broren din drar til utlandet for å drive humanitært arbeid, studere eller noe i den duren. Et par måneder senere forsvinner han, for å deretter dukke opp i et annet land. Der blir han torturert og ydmyket mens han sitter fengslet uten å være siktet, men fordi de mistenker han for terrorisme. Din dypt religiøse bror hilste på en venn med gud være med deg.

Ville du ikke følt at religionen din ble tråkket på? Ville du følt et hat ovenfor dette landet? Er det slik forståelse oppnås?

Nei!

Verden er mangfoldig, og forståelse kan kun oppnås via dialog og delt kunnskap.