17.02.2009

Gud, Miljø og LO

I går kveld fikk verden vite at Den Norske Kirke har bestemt seg for å slutte seg til miljøbevegelsens krav om et oljefritt Lofoten og Vesterålen. Kirken har bestemt seg for å fokusere på skaperverket og bærekraft det neste tiåret, og har dermed tydeligvis sett seg nødt til å ta et oppgjør med Norges lite bærekraftige rovdrift på skaperverket, nemlig oljeindustrien.

Noen som tydeligvis har misfostått de derre miljøgreiene, er LO. Enten det, eller så var klima noe de bare hang seg på når det var populært å være klimabevisst. Den gangen Al Gore var aktuell, og til og med Høyre begynte å snakke om miljø. I dag, derimot, har de gått ut og oppfordret til masseutmeldelse fra statskirken, fordi kirken tydeligvis ikke har tenkt gjennom konsekvensen av sine handlinger.

Vent to sekunder her... Hvem er det som beskylder hvem for ikke å ha tenkt gjennom konsekvensen av sine handlinger?? LO organiserer 150,000 oljearbeidere som hver dag bidrar til å spy ut store mengder CO2 i vår sårbare atmosfære, og jeg skjønner godt at LO som arbeidstakerorganisasjon ikke kan hoppe opp og løpe etter kirkens miljøkorstog, men det går an å velge en bedre måte å si ting på enn å påstå at kirken ikke tenker konsekvenser.

LO burde ta en tur i tenkeboksen. Hvis de mener alvor med sitt miljøengasjement, er det en dårlig idé å støtte oljeboring i nord. Hvis de derimot vil ha olje i Lofoten og Vesterålen, må de med en eneste gang slutte å kalle seg miljøbevisste. For når en 2000 år gammel organisasjon, som i mange saker er ganske bakstrebersk, klarer å ta et så radikalt standpunkt for miljøet, da er det på tide for LO å stikke hodet opp av sanden. 

Jeg er ikke sint, jeg er bare veldig, veldig skuffet!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg skal sende brev for å melde meg ut av statskirka bare frankeringsmaskina virker igjen. Men det er ikke på grunn av det du skriver om da, det er bare fordi jeg vil ut av statskirka.

Priya Prasath sa...

Dude, LO har landskonferanse i mai der hovedtema er klima. Så det finnes fortsatt håp ;)

Olve Hagen Wold sa...

At kirken viser klare populistiske trekk, mens LO for en gangs skyld er hakket mer fornuftige er vel ikke noe å ta seg nær av.

Johannes sa...

At kirken for en gangs skyld tar (i mine øyne) riktig side i et verdispørsmål, og at deler av LO viser at de faktisk ikke har kommet ut av 50-tallet, er derimot noe å ta seg nær av.

Olve Hagen Wold sa...

At LO bryr seg om arbeidsplasser og verdiskapning, kan vel ikke kalles et sjokk.